Followers

Saturday, April 14, 2012

PING!



Apa itu PING

PING ialah proses untuk memberitahu bot search engine(seperti Google,Yahoo) mengenai maklumat terkini yang kita telah update blog.Disamping untuk promosi entry-entry yang baru diupdate kepada orang ramai.Ye ler...duk post entry aje,takde orang datang baca tak guna jugak kan...ala2 syok sendiri pun ada...ekekke.Mellaui cara ini,blog yang telah diupdate akan cepat dikesan oleh search engine.Secara tak langsung,cara ini sedikit sebanyak mampu meningkatkan trafik ke blog korang.

Nak PING kat mana?

Korang boleh PING entry blog secara percuma antaranya di :
~~ Innit~~
~~Busuk~~
~~Apesal.com~~
~~Oh!Belog.com~~
~~Blogged.my~~
~~Gengblogger~~

Kalau korang faham dan akan nampak PING merupakan proses penting supaya blog kita sentiasa dikemaskini pada search engine.

Rajin-rajin ler update blog ye dan jangan lupa PING!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...